I-tec Xdrive`s II+ databank

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • VDR
    Coś już napisał
    • 2005
    • 51

I-tec Xdrive`s II+ databank

Mam mozliwosc zanabycia za 5 stowek takie cacko (nowka funkiel) -- oczywiscie z dyskiem 40Gb na pokladzie
    Na pierwszy rzut oka wyglada identycznie jak:

i podejrzewam, ze tylko na obudowie pojawil sie napis i-tec ;] Bebechy pewnie bedzie mial takie same.

Przeszukalem forum ale w sumie niewiele na temat tego konkretnego urzadzenia znalazlem...
    Ktos mial do czynienia ?? Warto ?? (potrzebuje go jako databanku - airshow, wypady w teren z dala od stacjonarnego kompa ;P itp).
    Urzadzenie korzysta z aku np-60 -- ktore na allegro mozna zakupic za 30zl - wiec dodatkowe zrodlo zasilania zawsze mozna miec pod reka. Problem, ze trzeba rozkrecac obudowe by je wymienic.
    Gdzies wyczytalem, ze na full battery da sie zgrac okolo 7.6GB danych -- wiec to dodatkowe zrodlo zasilania chyba byloby zbyteczne :P Ponad 700 RAW lub 1750 JPG chyba w ciagu jednego dnia chyba w sporadycznych przypadkach bylbym w stanie zrobic (a jeszcze pozostaje miejsce na kartach -- w koncu nie koniecznie musze do domu wracac z pustymi CF`ami ;P).
    Z tego co zauwazylem to urzadzenie nie ma opcji podgladu tego co sie zgralo ale na wyswietlaczu pokazuje ilosc wolnego miejsca na dysku, podczas kopiowania nazwe pliku, ktory jest kopiowany i ilosc zgranych zdjec, na koniec wyswietla potwierdzenie poprawnosci operacji + informacje o ich ilosci.
    http://art.debesciak.net (w trakcie realizacji)...
  • krs76
    Coś już napisał
    • 2005
    • 93

Mam od wczoraj ten sprzęcik i robi pozytywne wrażenie Też chciałbym się dowiedzieć kilku jeszcze żeczy : np dlaczego przewód usb ma dwie końcówki połączone ze sobą i czy podczas podłączenia do komputera korzysta z zasilania własnego czy komputera ?

Komentarz

• Tytus
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1358

Zamieszczone przez VDR
      Mam mozliwosc zanabycia za 5 stowek takie cacko (nowka funkiel) -- oczywiscie z dyskiem 40Gb na pokladzie

Z tego co zauwazylem to urzadzenie nie ma opcji podgladu tego co sie zgralo ale na wyswietlaczu pokazuje ilosc wolnego miejsca na dysku, podczas kopiowania nazwe pliku, ktory jest kopiowany i ilosc zgranych zdjec, na koniec wyswietla potwierdzenie poprawnosci operacji + informacje o ich ilosci.

gdzie możesz to zanabyć i czy bez HDD także się da?

sprawdź ile czasu zrzuca 1GB kartę...

przeczytalem 18 stronicowy wywóg u Nikoniarzy na temat tanków w tym VP2160 i jestem na niego zdecydowany, u niemiaszków znalazłem go za 59,90euro i biorąc pod uwagę jego zalety wobec Digimate nie będe się zastanawiał...
      Ostatnio edytowany przez Tytus; 289.
      20Dset
      maj łeb...

Komentarz

• Tytus
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1358

Zamieszczone przez krs76
        Mam od wczoraj ten sprzęcik i robi pozytywne wrażenie Też chciałbym się dowiedzieć kilku jeszcze żeczy : np dlaczego przewód usb ma dwie końcówki połączone ze sobą i czy podczas podłączenia do komputera korzysta z zasilania własnego czy komputera ?
        Hej, powiedzcie gdzie dorwaliście te tanki???
        20Dset
        maj łeb...

Komentarz

• Tomasz1972
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3042

Zamieszczone przez krs76
          dlaczego przewód usb ma dwie końcówki połączone ze sobą i czy podczas podłączenia do komputera korzysta z zasilania własnego czy komputera ?
          Podczas podłączenia do kompa jest zasilany przez kabel USB - dlatego też są dwie wtyczki , żeby nieobciążać jednego gniazda.

Komentarz

• krs76
            Coś już napisał
            • 2005
            • 93

Zamieszczone przez Tytus
            Hej, powiedzcie gdzie dorwaliście te tanki???
            Akurat ten model był na allegro ale podam link do sklepu tej osoby od której go kupiłem http://www.niceprice.pl/sklep/produc...roducts_id/149

Komentarz

• Tytus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez krs76
              http://www.niceprice.pl/sklep/product_info.php/cPath/24/products_id/149
              [/url]
              MAM GO!

za całe 68.80 euro bez HDD (z wysyłką), wsadziłem swojego twardziela z Image Tanka III i działa od razu bez problemu.

Jest fajowy, malutki, mieści się w kieszeni koszuli, w ładnym pokrowcu, no podoba mi się

napiszę na ten temat więcej jak przeprowadzę testy wydolnościowe i wrzucę coś w Testach sprzętu, na ten temat...
              20Dset
              maj łeb...

Komentarz

• Robson01
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1574

Tytus, jestem zainteresowany tym tankiem, więc czekam (nie)cierpliwie na Twoje testy.
                Canon
                Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Tytus
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1358

Zamieszczone przez Robson01
                  Tytus, jestem zainteresowany tym tankiem, więc czekam (nie)cierpliwie na Twoje testy.
                  Pierwsze testy

1. zrzut 223 plików, 966 MB z karty na tanka -> 8,44 min -> 1,84MB/s
                  2. zrzut tego samego z tanka do kompa -> 110,9s -> 8,98 MB/s
                  3. zrzut tego samego z karty za pomocą czytnika tanka -> 159s -> 6,08 MB/s

czytnik jest najszybszy z tych które posiadam (tamte zrzucają od 5,6 do 5,9 MB/s)

W trakcie zrzucania tank pokazuje % postęp zrzucania kolejnych plików a na końcu wyświetla podsumowanie, ile plików i czy z sukcesem zrzucił

brakuje jak w digimate pokazania w obrazowy sposób jaki jest postęp w zrzucie całości

brakuje także zasilacza samochodowego

ale za to są bardzo fajne śrubokręciki w kształcie bryloczka...

więcej w weekend
                  20Dset
                  maj łeb...

Komentarz

• Robson01
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1574

Jasne, poczekam.
                    Canon
                    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Tytus
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1358

Jasne, poczekam.
                      w weekend to będzie głównie opis wrażeń organoleptycznych, podstawowe dane wydolnościowe podałem, może jeszcze sprawdzę ile da się kart na jednej baterii zgrać
                      20Dset
                      maj łeb...

Komentarz

• Tytus
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1358

Zamieszczone przez Tytus
                        w weekend to będzie głównie opis wrażeń organoleptycznych, podstawowe dane wydolnościowe podałem, może jeszcze sprawdzę ile da się kart na jednej baterii zgrać
                        Wytrzymałość baterii -> 11,3 karty 1 GB [kingston elite pro], zawartość 966 MB, 223 pliki

chyba nieźle?

po zgraniu 3,5 karty pokazał 2/3 baterii, po 6,3 karty pokazał 1/3 baterii, wyłączył się po zgraniu 11,3 karty, ostatnie 1,3 karty zgrywał pokazując wyczerpaną baterię...

jestem bardzo zadowolony...
                        20Dset
                        maj łeb...

Komentarz

• Robson01
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1574

Zamieszczone przez Tytus
                          Wytrzymałość baterii -> 11,3 karty 1 GB [kingston elite pro], zawartość 966 MB, 223 pliki

chyba nieźle?

po zgraniu 3,5 karty pokazał 2/3 baterii, po 6,3 karty pokazał 1/3 baterii, wyłączył się po zgraniu 11,3 karty, ostatnie 1,3 karty zgrywał pokazując wyczerpaną baterię...

jestem bardzo zadowolony...
                          Dzięki. Chyba się na niego skuszę.
                          Canon

Komentarz

• Tytus
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1358

Dzięki. Chyba się na niego skuszę.
                            Podobno na giełdzie komputerowej w Wawie są za 520 zł [zapewne z hdd 40GB]
                            świetna cena by była
                            20Dset
                            maj łeb...

Komentarz

• Robson01
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1574

Zamieszczone przez Tytus
                              Podobno na giełdzie komputerowej w Wawie są za 520 zł [zapewne z hdd 40GB]
                              świetna cena by była
                              Masz rację, ale po dołożeniu kosztów podróży (ok. 120zł.) to już niestety traci na atrakcyjności.
                              Canon

Komentarz

Pracuję...